maanantai 30. tammikuuta 2012

Kun häähössöksi muuttui hän...

Ohhoh, voihan sitä itsensäkin yllättää toisinaan. Minä, joka en ajatellut viettää hääjuhlia vaan karata naimisiin kahden kesken. Minä, joka mieluummin menisin suoraan häämatkalle ja ottaisin hääkuvat matkan varrelta lämpimän yön helliessä yhteistä matkaa aloittaviaan. Minä, joka olen katsonut lukemattomat häihin valmistautumiset työnsä puolesta kampaajana ja meikkaajana ja miettinyt että onko mitään järkeä....
Näköjään on. Maailman ihanimman kosinnan jälkeen, kävimme miettimään jos kuitenkin olisi mahdollista juhlat järjestää läheisille ystäville. Ihan siksi, että hetki olisi ihanaa jakaa muidenkin kanssa!  Meidät siis vihitään notaarin toimesta joulukuussa torstaina 20. päivä. Päivä on vaan meille merkityksellinen, sillä se on tasan vuosi kihlauksesta ja myös minun syntymäpäiväni.  Kylmän virastotalon sijaan olemme nyt päätyneet kotivihkimiseen. Näin voimme pyytää perheen ja lähisuvun meille ja pitää samalla pienimuotoisen juhlatilaisuuden. Varsinainen hääjuhla vietetään näillä näkymin saman viikon lauantaina. Talvihäät, ah, ihanat talvihäät!

Kosinnasta on siis tosiaan n.kk ja häähössölle on siinä ajassa jo käynyt näin... Vihkijä varattu, hääpaikkoja metsästetty/tarjouspyyntöjä pyydetty, hääpaikka löytynyt ja varattu, koristeet alennusmyynneistä ostettu, kaasot valittu, juhlaohjelman runkoa mietitty ja polttaritoiveet kerrottu, valokuvaaja varattu, pitopalvelu varattu ja menua varten speksit annettu, budjettilaskelmat tehty, hääpukumalli löytynyt -kysely ompelijalle lähetetty, kutsukorttiteksti keksitty, häähotelli varattu ja vieraille huonetarjous kyselty....

Hääpaikaksi valikoitui Lahden sijaan Espoo ja sieltä Soukan venekerhon paviljonki. Tämä siksi koska mikään ei sinällään vedä meitä Lahteen ja Soukan juhlatila on hyvällä, rauhallisella paikalla ja tunnelmallisempi moniin Lahden paikkoihin nähden. Ja tilaan saa viedä omat tarjoilut, joka tekee juhlien järjestämisestä edullisemman välittömästi.

Ihania, tunnelmallisia ja varteenotettavia paikkoja Lahden seudulla olivat kuitenkin Kalliokammi Vierumäellä (38hlö max), Lossinrannan Viinitupa (uusi juhlatila, n.50hlö, kyselyt www.q-link.fi), Lehmonkärki Ometta-juhlatila Asikkalassa (mahtui 80-90hlö alas ja yläparvelle tarvittaessa lisää). Pääkaupunkiseudulla mielenkiinnon herätti Winecellars-viinikellari Helsingin keskustassa (50hlö max) ja Albergan kartanon holvikellari Espoossa (60-70hlö). Albergan kartano olisi ollut edullisempi kuin Soukan juhlatila, mutta halusimme ehdottomasti, että tilassa saa polttaa kynttilöitä ja sitä ei kartanon tiloissa paloturvallisuuden vuoksi sallittu. Mutta jos etsii tunnelmallista ja pientä juhlatilaa, noi kannattaa tsekata! Kumpaankin edellä mainituista pääkaupunkiseudun tiloista sai viedä myös omat tarjoilut, kuten Soukkaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti