maanantai 30. tammikuuta 2012

Kaasot, ihanat kaasot!

Toimin omassa liikkeessäni kampaajana ja meikkaajana. Olen kaunistanut vuosien varrella lukemattomia morsiamia, elänyt heidän kanssa iloisia ja jännittäviä hetkiä. Se on ollut toisinaan mahtavaa ja toisinaan myös hermoja raastavaa. Tärkeintä varmaan on ollut osata itse olla iloinen, rento, mutta asiansa osaava. Kaasot voivat parhaimmillaan auttaa lukemattomissa asioissa, mutta kampauksen kohdalla olen tullut eri tulokseen. Koen vahvasti, että morsian saattaa olla koekampaus tilanteessa niin hermostunut aluksi, että kaasojen omat monet mielipiteet kampauksen koosta ja paikasta saattavat äkkiä repiä morsiamen mielen moneen osaan. Ja se ei kampauksen suunnittelua juurikaan helpota. Parempi olisi antaa ammattilaisen ja morsiamen kahden kesken suunnitella kampaus, niin ei ole liian montaa kokkia samassa sopassa. Kampaamoissa on kuitenkin kampauskirjoja ja kampauksia tekevät ammattilaiset osaavat varmasti näyttää kaikki hyvät vaihtoehdot morsiamelle! Näin hän voi keskittyä tasan ja vain itseensä ja siihen mikä morsiamen omaa silmää miellyttää, eikä yrittää miellyttää montaa sopankeittäjää.
Koemeikki tehdään yleensä samalla kuin koekampaus, jos tämä pakettina otetaan. Voisin sanoa, että yleisin toive on tehdä näyttävät kauniit silmät (lisäripsitupsut ehdottomasti!!) ja huulimeikki neutraalimpi. Yleisesti ottaen tehdessäni itse häämeikkejä, sävyt ovat useimmiten neutraaleja (vaalea, kulta, ruskea, pronssi etc.) ja perusidea on korostaa hyvät puolet ja tehdä kestävä hyvä kuulas pohja. Olen tällä hetkellä käyttänyt EvaGarden meikkisarjaa pohjan tekemiseen ja sillä on menty muutaman kesän 32-36c helteet... PYSYI!! Toisella kerralla olin itse paikan päällä kestoa ihmettelemässä, kun hyvä ystäväni meni naimisiin tällaisena hyvinkin "hikisenä" päivänä. Harvemmin sitä morsiamen kanssa tehdään kampausta ja meikkiä alusvaatteisillaan kuumuuden takia!
Myös kaasojen valinta on yksi, mihin olen todennut morsiamien kertomusten perusteella olevan seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Koska päivään sisältyy paljon organisointia, ohjelman suunnittelua, lankojen käsissä pitelyä ja aikataulutusta, ei ehkä kannata hommaan valita sellaista ystävää jolle kyseiset asiat olisivat täysin vieraita. Minulla on onni siinä että omaan kolme ystävää, jotka sopivat tähän puuhaan täydellisesti. Ja pitävät asioiden suunnittelusta ja organiseeraamisesta. Olin todella iloinen, kun he pyytäessäni ottivat tehtävän vastaan iloisesti!
Olemme jo kaasojen ja mieheni kanssa aloittanut ohjelman rakentavan suunnittelun, miettinyt tilan toimivuutta ja polttaritoiveita. Eli ajoissa ollaan kaiken kanssa! Koen, että tämä on hyvä siksi ettei tarvitse koko kesää viettää suunnitellen vaan voimme pitää kesällä pitkän breikin ja palata loppujärjestelyihin syksyllä. En aio olla morsian, joka koko vuoden piinaa kaasojaan ja itseään vatkaamalla edestakaisin toiveiden kanssa. Se mitä päätetään, pysyy ja pitää.
Olemme mieheni kanssa valmistautuneet hyvin erikoisella tavalla häihin. Liv-kanavalta tulee Bridezilla-ohjelma, jota katsoessa aina muistaa että less is more.... Ohjelma on kaikessa hulluudessaan hauska tapa muistaa, miten ihanaa on olla ihan tavallinen. Ja normaali. Mutta suosittelen, varsinkin niille joilla mopo lähtee pahasti käsistä jo ensi metreillä. Hulluin asia, mihin ohjelmassa on kiinnittänyt huomiota on se, että morsiamet puhuvat MINUN häistäni. Öööh, eikös sen pitäisi olla MEIDÄN??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti