maanantai 30. tammikuuta 2012

Hääohjelmaa ja muita hyviä ideoita juhliin

Hääohjelmaa etsiessä selasin läpi lukemattomia hääsivustoja ja mielipidekirjoituksia. Tässä tähän mennessä löydettyjä hauskimman kuulloisia ohjelmanumeroita:

Ilmapallonpuhkomistanssi

Tanssilattialle kutsutaan x määrä pareja. Kaikille sidotaan ilmapallo nilkkaan, pareille samaan nilkkaan eli molemmille puolille, sitten paritanssiote ja levy soimaan. Kaikki sitten tanssivat (paritanssiote täytyy pitää) ja samalla yrittävät puhkoa muiden parien pallot. Molempien pallojen puhjettua tippuu pelistä ja voittaja on luonnollisesti se pari, jolla on vielä pallo(ja) tallella.

Ilmakitara/bändiskaba

Pienessä sievässä vastakkain 2 bändiä, jotka muodostetaan morsiamen ja sulhasen kavereista ja molemmat vetää ilmakitaraa/rumpuja/bassoa ja jäljelle jäävä yleisö + hääpari valitsee voittajan. palkinnoks esim skumppapullo etc.

Hääboolin ryöstö

Jos hääpari ei lämpeä perinteiselle morsiamen tai sulhasen ryöstölle, voidaan myös booli ryöstää ja laittaa vieraat tekemään boolin eteen jotain pikku tehtäviä...

Tietovisa

Tietovisa on ollu kiva sellaisissa häissä, kun ei tunneta molempia osapuolia niin hyvin. Eli pöydittäin jaetaan vastauslaput ja kynä, sitten kysellään (kysymykset voi olla myös lapuissa) kysymyksiä ja annetaan aina hetki aikaa vastata. Lopuksi kerrotaan vastaukset ja oikeasta vatauksesta saa pisteen. Kysymykset voivat koskea teitä kahta, missä/miten olette tavanneet ja teidän yhteisiä suosikkijuttuja +molempia erikseen. Siinä samalla vähän tutustuu teihin. Palkinto voi olla tässä kisassa joku kiva pikku juttu.
Tarina, joka vaatii täyttämistä

Kirjoitetaan kotona hääparista tarina ja jätetään adjektiivit pois! Sitten vieraat huutelevat adjektiiveja ja kaaso tai bestman kirjoittavat tyhjiin kohtiin sanonut adjektiivit ja lukevat valmiiksi tulleen tarinan!

Huiskutusleikki

”Tutustumisleikki”, jossa (yleisölle annetaan ensin tiedoksi):
... saa huiskuttaa monta kertaa
... saa huiskuttaa ”väärässä” kohdassa tai jos osuu edes lähelle
(Esimerkit alla voi muuttaa mieleisikseen!)
Ja sitten: nyt saavat huiskuttaa ne, jotka…
... ovat morsiamen vanhempia
... ovat sulhasen vanhempia
... ovat morsiamen sukulaisia
... ovat sulhasen sukulaisia
... ovat olleet morsiamen ristiäisissä
... ovat olleet sulhasen ylioppilasjuhlissa
... ovat työntäneet vaunuissa morsianta
... ovat vaihtaneet vaippoja sulhaselle
... ovat käyneet samaa koulua morsiamen kanssa
... ovat kalastaneet sulhasen kanssa
... ovat tanssineet morsiamen kanssa
... ovat pelanneet jalkapalloa tai salibandya sulhasen kanssa
... ovat käyneet lätkämatsissa hääparin kanssa
... kannattavat HIFKiä
... ovat olleet sulhasen kesämökillä
... muistavat morsiamen syntymäpäivän päivämäärän
... ovat olleet hääparin muuttoapuna
... ovat olleet työpalaverissa morsiamen tai sulhasen kanssa
... aikovat esiintyä tämän illan aikana
... ovat tulleet pitämään hauskaa ja juhlimaan
... ovat täällä kuokkavieraina
... eivät ole saaneet vielä huiskuttaa
... haluavat toivottaa tuoreelle avioparille paljon onnea!

Kaulinleikki 

Vieraiden joukkoon laitetaan kaksi kaulinta, jossa toisessa on punaiset ja toisessa siniset silkkirusetit. Kaulimet pitää toimittaa mahdollisimman nopeasti morsiusparille siten, että jokainen naispuolinen kirjoittaa nimensä punarusettiseen kaulimeen ja jokainen miespuolinen sinirusettiseen kaulimeen. Morsiusparista sillä, joka saa ensimmäisenä valmiin kaulimen haltuunsa, on valta talossa.
Toimii myös ”vieraskirjana”

Onnitteluvideo:

Etukäteen määritelty läheinen kuvaaja (meidän juhlassa minun veljeni) kuvaa ihmisiltä onnitteluja, ohjeita ja neuvoja hääparille. Tästä jää varmasti hauska ja kiva muisto hääparille!
Aika toimivilta tuntuvat, katsellaan nyt mitkä näistä sitten valikoituu mukaan varsinaiseen ohjelmaan ja löytyykö vielä lisää jotain varteenotettavia vaihtoehtoja!

Muita hyviä ideoita mitä olen löytänyt:

Vilttejä ulko-oville talvihäihin. Esim. Ikeasta löytää todella edullisia vilttejä, joita voi itse katsomansa määrän hankkia ulko-oville ulkona vierailua varten. Vieraiden ei aina tarvitse etsiä päällystakkiaan sen vuoksi. Voisin veikata että 10-15kpl tulee riittämään meidän häihin, jonne tulee alle 50hlö.
Wc:n tarvikekorit. Voivat sisältää esim. nenäliinoja, purkkaa, päänsärkylääkkeitä, laastaria, siteitä, pienet sakset etc. Kumpaankin vessaan oma korinsa, varmasti vieraista mukavan huomaavaista.
Istumajärjestyskartta. Tuloaulan tuntumaan istumajärjestyskartta, johon voi myös kirjoittaa nimen viereen sulkuihin kuka kyseinen henkilö on (esim. morsiamen serkku, sulhasen hyvä ystävä). Auttaa löytämään oman paikan ja voi myös tsekata vieruskaverin nimen, jos pääsi unohtumaan....

Tässähän näitä, lisätään listaan kun hyviä juttuja tulee mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti